1010 Music
1010music
4all Audio
Ableton
Access
Adam
Adam Hall
ADMIRA
AIAIAI
Akai
AKG
Alesis
Allen & Heath
AlphaTheta
ALVA
Analogue Solutions
Antelope
Apogee
ART
Artesia
Arturia
ASM
Aston
ATC
Audeze
Audient
Audio-Technica
Audix
Austrian Audio
Avantone Pro
Avid
Barefoot
Behringer
Bespeco
Beyerdynamic
Bitwig
Blue Microphones
Boss
Boston
Bugera
Casio
Cerwin-Vega
Clarity
Clarity Stand
CME
Crown
Dan Clark Audio
DBX
Decksaver
Denon DJ
Dexibell
Doepfer
DPA microphones
Dubreq
Dynacord
Dynaudio
Electro-Harmonix
Electro-Voice
Elektron
Erica Synths
ESI
Eve Audio
Fatar-Studiologic
FL Studio
Fluid Audio
Focal
Focusrite
Free Color
Funktion-One
Gator
Gator Cases
Gator Frameworks
Genelec
Gravity
Headliner
HEDD
Hercules
Heritage Audio
HH Electronics
Hosa
Ibiza
Icon
iConnectivity
IK Multimedia
IsoAcoustics
JBL
K&M
Kali Audio
KB Cover
Keith McMillen
Ketron
Klotz
Korg
KRK
Kurzweil
KZ Audio
Lauten Audio
LEWITT
Lexicon
Line6
M-Audio
M-Game
Mackie
MAG-LEV Audio
Marantz PRO
Marshall Electronics
Midas
Modal Electronics
Monkey Banana
Moog
Motu
Nanuk
Native Instruments
Nektar
Neumann
Neutrik
Neve
NORAND
Nord
Nord (Clavia)
Novation
Nowsonic
Numark
NUX
Oberheim
OLLO Audio
On-Stage Stands
Ortofon
OTO Machines
Park Audio
Pearl River
Pioneer
Polyend
Premier
Presonus
Pro-Ject
Prodipe
PRODJ
PRODJ Cables
PRODJ PRO AUDIO
Proel
PWM
QSC
QUIK LOK
RØDE Warranty
Radial
Rane
RCF
Rega
Rekit
Reloop
Resident Audio
RME
RockBag
ROCKBOARD
RockCable
ROCKSTAND
Rode
Roland
Roli
Rycote
Samson
Schulz Kabel
sE Electronics
Sennheiser
Sequential
Sequential (Dave Smith Instruments)
Sequenz
Shure
SKV
SOMMER CABLE
Sonarworks
Sonicware
Sontronics
Sontronics Podcast
Sony
Sony Pro
Soundbrenner
Soundcraft
SoundID
SOUNDKING
SSL
Stagg
Steinberg
Studio Electronics
Studio Evolution
Studiologic
Stylophone
Supercritical
Superlux
Tannoy
Tascam
TC Electronic
TC-Helicon
TEAC
Technics
Teenage Engineering
Telefunken
Telegrapher
Thunderplugs
Torso Electronics
Townsend Labs
UDG
UDG Ultimate
UDO
Universal Audio
Urbanears
V-Moda
Vermona
Vestax
Vicoustic
Violet
Warm Audio
X-STAR
Yamaha
Zoom
Оплата / доставка Контакти Кредит Новини Гарантія Акції
Інтернет
магазин
10:00-19:00
(067) 879-77-70Пн-Сб. Нд.
Київ10:00-19:00 Пн-Пт Сб Нд вул. Воздвиженська 22(067) 458-77-70
Харків10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. пер. Кравцова, 19 (067) 575-17-81
Одеса10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. вул. Ланжеронівська, 26(067)-579-13-09
Статьи

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

Проглянуто 45 разів

   Рік потому компанія ADAM презентувала оновлену А-серію, до якої увійшли зокрема студійні монітори ADAM А44H. На нашому сайті ми вже публікували огляд на всю лінійку, де розібрали її особливості. А також протестували найменші пристрої з серії — А4V — і в окремій статті описали їх конструкцію, функціональні можливості та звучання. Радимо вам ознайомитись з цими матеріалами, перш ніж переходити до цього тексту.

   В цій публікації ми розглянемо модель А44H. Порівняємо їх з А4V, а також з попередниками.

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

   Хочемо зазначити, що нові монітори ADAM наші звукорежисери тестували на студії PRODJ. Тож у всіх статтях ми ділимось експертною думкою, яка ґрунтується безпосередньо на роботі з пристроями наживо.

Новинка серед новинок

   У попередній лінійці пристрої з горизонтальною орієнтацією були представлені моделлю А77Х. В оновленій серії не тільки вона лишилась горизонтальною, але й найменший девайс здобув оригінальний формат позиціювання.

   Такий формфактор для студійної акустики з 4" вуферами — новинка для лінійки, й в цілому дуже рідкісне явище на ринку. То ж А44H можна сміливо назвати унікальним рішенням в їх ціновому й конструкційному сегменті.

Порівняння моделей

   Ми порівняємо ADAM А44H з А4V цієї ж лінійки, а також з А3Х попередньої серії і розкажемо, що змінилось й чим вони відрізняються.

   Почнемо з технічних характеристик.

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

Конструкція

   Як і всі моделі нової серії, А44H мають удосконалену конструкцію. Це двополосні монітори з двома 4" вуферами й оновленим фірмовим твітером.
ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

   У своєму чорному футуристичному корпусі вони виглядають дуже стильно. Нова форма фазоінверторів, хвилеводу й конструкція динаміків — все виглядає дуже гармонійно.

   Але ці оновлення — не лише дизайнерські рішення.

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

   В конструкції використовуються високоякісні матеріали, а збірка виконана бездоганно. В усім відчувається славетна німецька якість пристроїв ADAM.

   Окремо відмітимо, що кожен монітор важить 9,7 кг. Це слід враховувати, підбираючи місце для розташування. Звичайні легкі стійки Soundcraft для встановлення не підійдуть. Вони мають бути більш масивні, в ідеалі заповнені піском задля більшої стабільності. Якщо ставити девайси на стіл, то варто зробити розв’язку за допомогою ізоляційних підставок, або купити ізоляційний стенд. Адже вони не тільки доволі важкі, а ще й потужні та вібрують при звуковідтворенні.

Розташування

   У ADAM А44H, як і в усіх моделей нової серії, є одна цікава особливість. Оскільки твітер з хвилеводом обертаються, пристрої можна повернути на 90° й змінити їх горизонтальну орієнтацію на вертикальну. Що важливо, це ніяк не вплине на характер відтворюваного звуку. Це дуже крута опція, яку не зустрінеш у жодного конкурента.

   Завдяки такому конструкційному рішенню пристрої можна зручно розташувати на студії. Це особливо важливо для невеликих приміщень, де не завжди є достатньо місця, щоб встановити горизонтальні монітори з двома динаміками.

   Важливо! Підбираючи місце для розташування, треба враховувати, що студійна акустика має розміщуватись на відстані щонайменше 1 м від робочої зони звукорежисера.

Функціональні особливості

Pure та UNR

   Це два нові режими, які отримали всі пристрої А-лінійки. Перемикаючись між ними, можна вибрати бажаний характер звучання.

   Pure — це чистий звук без зайвого забарвлення. UNR робить звучання подібним до моніторів попередньої АХ серії.

   Для звукорежисерів, які переходять на нові моделі з попередніх, більш звичним для роботи буде режим UNR, адже не доведеться звикати до нового характеру звучання. Режим Pure, швидше за все, вони будуть використовувати для додаткового контролю або експериментів. Але якщо це ваша перша студійна акустика, то обирайте той характер звучання, який вам подобається більше.

A Control

   Це фірмовий додаток, який надає можливість дистанційного керування налаштуваннями моніторів в режимі реального часу. Він доступний для всіх моделей нової лінійки.

   Всіма функціями нових ADAM А44H можна керувати прямо з ПК або ноутбука. Навіть немає потреби підходити до пристроїв та вручну налаштовувати їх. Все можна швидко зробити в додатку. Достатньо під’єднати пристрої до зовнішніх девайсів за допомогою кабелів Ethernet RJ45.

   Завдяки зручному інтерфейсу все налаштовується швидко й легко. Можливості додатка ми детально описали в окремій статті. Тож радимо прочитати її, щоб ознайомитись з ними.

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

DSP та Sonarworks

   Наявність вбудованого DSP-процесора й інтеграція з Sonarworks у студійних моніторах ADAM А44H є чи не найкрутішим технічним нововведенням. Вони надають можливість відкалібрувати звучання пристроїв відповідно до особливостей приміщення. Простіше кажучи, це рішення дозволяє певною мірою компенсувати акустичні недоліки робочої кімнати.

   Завдяки вбудованому DSP-процесору вся корекція відбувається всередині моніторів, а це означає, що вам не потрібні додаткові DAW-плагіни. Налаштування для кімнати робляться один раз і залишаються вшиті в пристрої.

   За допомогою вимірювального мікрофона й софта Sonarworks необхідно зробити заміри студійного приміщення й завантажити створену антикриву через додаток A Control.

   Детальніше про інтеграцію і процес корекції ми писали в статті.

   Це дуже цікава функція, яка поки що є лише в декількох нових девайсів на ринку. А розробники ADAM додали її навіть в найменші моделі середньоцінового сегмента, чим не можуть похвалитися конкуренти.

Переваги й компроміси звучання

   Оскільки А44H — це одні з найменших версій нової лінійки, то цілком очікувано, що вони мають, як свої переваги та і недоліки. Розберімось, в чому вони кращі за попередні моделі, а де розробникам довелось все ж таки піти на компроміси.

Переваги

1. Швидкі динаміки

   Усі пристрої нової А-серії «швидші» за попередників. Динаміки працюють швидко, через що транзієнти відпрацьовуються набагато чіткіше і всі перехідні процеси добре чути в міксі.

   Коли ж динаміки працюють повільно, то вони не встигають відтворити транзієнти, які в міксі «змазуються». Нові монітори відтворюють звук швидко і всі перехідні процеси звучать натурально.

   Завдяки тому, що транзієнти відпрацьовуються відмінно, на цих пристроях буде зручно працювати з еквалізацією та компресією.

2. Більша гучність

   Завдяки покращеній конструкції динаміків, моделі нової лінійки потужніші за попередників. Через це вони звучать набагато голосніше. І якщо А4V гучніші за А3Х, то А44H ще гучніші за А4V.

   Крім того, в А4V є невеликий зсув у бік високих частот, через що ті хочеться трішки зменшити. Але в новинки цього вже немає, через те що два динаміки надають більше низу й компенсують гучний твітер. Завдяки цьому звучання стає більш збалансованим.

   До того ж новинки мають менше спотворень на великій гучності аніж А3Х та А4V.

3. Широкий «sweet spot»

   ADAM А44H мають ширший «sweet spot» ніж А3Х та А4V. Завдяки цьому, якщо поруч зі звукорежисером сидить людина, вона також почує всі деталі міксу без змін АЧХ (якщо це, звісно, дозволить ваша кімната). Також якщо вам потрібно відхилитися, щоб налаштувати робочі пристрої, ви все одно почуєте частотну складову без істотних змін.

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

4. Широка стереопанорама

   Також на відміну від попередників у нових моделей ширше стереополе. Відтворюваний мікс має більше глибини, сцена стає ширшою та глибшою. У сукупності з більшою гучністю та широким «sweet spot» це робить звучання потужним та всеосяжним.

Компроміси

   Важко назвати цей розділ «Недоліки», адже ці особливості швидше виходять з того, що чимось доводиться жертвувати при створенні звучання. То ж цілком логічно, що без компромісів обійтися неможливо.

1. Менш точна локалізація

   Через те, що «sweet spot» та стереопанорама розширюються, страждає локалізація звучання. Це може бути як плюсом, так і мінусом, все залежить від того в якій студії встановлені монітори та в якому музичному жанрі працює звукорежисер.

   В невеликих сухих приміщеннях все працює відмінно — «sweet spot» та стереополе широкі, саунд глибокий. Також чітка локалізація не так принципово важлива, якщо ви працюєте з сучасними жанрами музики. Наприклад, це стосується транс, хаус, евроденс, поп та інших напрямків, де використовуються переважно монофонічні інструменти.

   Зовсім інша картина може скластися, якщо ви працюєте у великій «живій» студії. Тоді локалізація може постраждати. Також вона важлива при роботі з різними напрямками рок музики. Коли в міксі необхідно чітко спозиціонувати стерео-інструменти — де вони знаходяться зліва-справа, на якій глибині. Через широке стереополе, більшу глибину і гіршу локалізацію деякі інструменти захочеться «підсунути» ближче в міксі. Сам мікс на виході може стати вужчим, оскільки звукорежисер може не «кинути» розширення там, де воно потрібно, через те, що монітори звучать достатньо широко. Це варто враховувати при роботі з міксом.

   В будь-якому випадку до особливостей звучання студійної акустики треба звикати.

2. Незвична робота з міксом

   Тим звукорежисерам, які до цього працювали з девайсами АХ серії, може бути дещо незвично працювати над міксом на нових моделях. Треба буде звикнути до балансу частот та гучності інструментів. Але це звичайна історія, коли переходиш на нові пристрої з будь-якої іншої акустики. Але якщо це ваші перші монітори, то все буде добре.

3. Зменшена детальність

   Заявлений частотний діапазон ADAM А44H — від 46 Гц до 45 кГц ±3 дБ і наживо вони відповідають цим цифрам. Але важливо розуміти, як саме пристрої відпрацьовують нижні частоти.

   Щоб невеликі 4" динаміки відтворили таку низьку частоту, вони мають великий хід, на відміну від 8" або 10" динаміків з маленьким ходом. А чим більше хід, тим менша деталізація відтворення нижніх частот. Це цілком закономірно й не варто очікувати від моделей з 4" динаміками, що вони чітко відтворюватимуть частоти на всьому діапазоні. Зрозуміло, що чимось доводиться жертвувати, щоб досягти таких показників і просідання деталізації по низу — абсолютно нормальна історія.

ADAM А44H — студійні монітори нового покоління

Підсумуємо

   Нові студійні монітори ADAM А44H — чудове середньоцінове рішення для роботи з міксом.

   Вони мають:

   Пристрої можна розвернути горизонтально або вертикально й знайти для них місце навіть в невеликому приміщенні. Завдяки наявності DSP-процесора та інтеграції з Sonarworks можна компенсувати акустичні недоліки студії. А за допомогою фірмового додатка A Control зручно керувати всіма необхідними налаштуваннями прямо з ПК або ноутбука.

   А44H потужніші та гучніші за А3Х та А4V. Вони мають швидкі динаміки, які відмінно відпрацьовують транзієнти. Пристрої відрізняються від А3Х і А4V широкими «sweet spot» та стереополем, а також меншими спотвореннями звуку на більшій гучності.

   Моделі мають і свої компромісні рішення, що цілком очікувано. Так через розширене стереополе трішки страждає локалізація звучання, а нижні частоти у невеликих 4" динаміків дещо втрачають в деталізації. Але за сукупністю характеристик та функціональних можливостей наразі монітори ADAM нової серії загалом і зокрема А44H майже не мають конкурентів у своєму сегменті.

ADAM A44H ADAM A44H

Акція!   -26%

32571 грн23999 грн
подарунок Новинка

✔Студійний монітор ✔обертальний твітер X-ART Tweeter ✔4" СЧ-динамік ✔A Control дистанційне керування ✔Номінальна потужність: 300 Вт макс ✔Ротирований хвилевід HPS ✔Вага: 9,7 кг



Написать комментарий:


© 2005-2024 Компанія "PRODJ".
Інтернет
магазин
10:00-19:00
(067) 879-77-70Пн-Сб. Нд.
Київ10:00-19:00 Пн-Пт Сб Нд вул. Воздвиженська 22(067) 458-77-70
Харків10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. пер. Кравцова, 19 (067) 575-17-81
Одеса10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. вул. Ланжеронівська, 26(067)-579-13-09
В центрі Харкова, Київа, Одеси з найбільшим асортиментом товарів для ді-джеїв і саунд-продюсерів. Наявність товара на вітринах – можливість тестування, порівняння з аналогами, можливість зробити правильный вибір на місці. Мінімізація ризиків при купівлі.

Можна розрахуватися

VISA Master-Card Maestro Приват-24

Ми в соцмережах

Дізнайтеся про акції першими

Про нас Оплата / доставка Контакти Кредит Новини Гостьова Гарантія DJ BUSINESS Акції PRODJ DISTRIBUTION Дисконтна система INFINITY Права споживачів Вакансії Бонус PRODJ Service Статті DJ-ШКОЛА Кредитна лінія PRODJ Умови кредитування (паспорт кредиту) Мапа сайту Мапа сайту загальна
Copyright 2005-2024 PRODJ.com.ua   /   Автор:
При повному або частковому використанні матеріалів сайту - посилання на PRODJ.com.ua обов'язкове.
Розробка Студія "Капуста"
Дизайн Iван Пандiкiдiс
Оберіть мову
Выберите язык