1010 Music
1010music
4all Audio
Ableton
Access
Adam
Adam Hall
ADMIRA
AIAIAI
Akai
AKG
Alesis
Allen & Heath
AlphaTheta
ALVA
Analogue Solutions
Antelope
Apogee
ART
Artesia
Arturia
ASM
Aston
ATC
Audeze
Audient
Audio-Technica
Audix
Austrian Audio
Avantone Pro
Avid
Barefoot
Behringer
Bespeco
Beyerdynamic
Bitwig
Blue Microphones
Boss
Boston
Bugera
Casio
Cerwin-Vega
Clarity
Clarity Stand
CME
Crown
Dan Clark Audio
DBX
Decksaver
Denon DJ
Dexibell
Doepfer
DPA microphones
Dubreq
Dynacord
Dynaudio
Electro-Harmonix
Electro-Voice
Elektron
Erica Synths
ESI
Eve Audio
Fatar-Studiologic
FL Studio
Fluid Audio
Focal
Focusrite
Free Color
Funktion-One
Gator
Gator Cases
Gator Frameworks
Genelec
Gravity
Headliner
HEDD
Hercules
Heritage Audio
HH Electronics
Hosa
Ibiza
Icon
iConnectivity
IK Multimedia
IsoAcoustics
JBL
K&M
Kali Audio
KB Cover
Keith McMillen
Ketron
Klotz
Korg
KRK
Kurzweil
KZ Audio
Lauten Audio
LEWITT
Lexicon
Line6
M-Audio
M-Game
Mackie
MAG-LEV Audio
Marantz PRO
Marshall Electronics
Midas
Modal Electronics
Monkey Banana
Moog
Motu
Nanuk
Native Instruments
Nektar
Neumann
Neutrik
Neve
NORAND
Nord
Nord (Clavia)
Novation
Nowsonic
Numark
NUX
Oberheim
OLLO Audio
On-Stage Stands
Ortofon
OTO Machines
Park Audio
Pearl River
Pioneer
Polyend
Premier
Presonus
Pro-Ject
Prodipe
PRODJ
PRODJ Cables
PRODJ PRO AUDIO
Proel
PWM
QSC
QUIK LOK
RØDE Warranty
Radial
Rane
RCF
Rega
Rekit
Reloop
Resident Audio
RME
RockBag
ROCKBOARD
RockCable
ROCKSTAND
Rode
Roland
Roli
Rycote
Samson
Schulz Kabel
sE Electronics
Sennheiser
Sequential
Sequential (Dave Smith Instruments)
Sequenz
Shure
SKV
SOMMER CABLE
Sonarworks
Sonicware
Sontronics
Sontronics Podcast
Sony
Sony Pro
Soundbrenner
Soundcraft
SoundID
SOUNDKING
SSL
Stagg
Steinberg
Studio Electronics
Studio Evolution
Studiologic
Stylophone
Supercritical
Superlux
Tannoy
Tascam
TC Electronic
TC-Helicon
TEAC
Technics
Teenage Engineering
Telefunken
Telegrapher
Thunderplugs
Torso Electronics
Townsend Labs
UDG
UDG Ultimate
UDO
Universal Audio
Urbanears
V-Moda
Vermona
Vestax
Vicoustic
Violet
Warm Audio
X-STAR
Yamaha
Zoom
Оплата / доставка Контакти Кредит Новини Гарантія Акції
Інтернет
магазин
10:00-19:00
(067) 879-77-70Пн-Сб. Нд.
Київ10:00-19:00 Пн-Пт Сб Нд вул. Воздвиженська 22(067) 458-77-70
Харків10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. пер. Кравцова, 19 (067) 575-17-81
Одеса10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. вул. Ланжеронівська, 26(067)-579-13-09
Статьи

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

Проглянуто 98 разів

   Студійні монітори ADAM A7V — це приголомшлива новинка не тільки в лінійці пристроїв компанії-виробника, але й на ринку в цілому. Вони прийшли на заміну попередній моделі А7Х і зробили це блискавично. Девайси не просто здобули всі переваги оновленої серії, але стали її безкомпромісними представниками. У них зовсім немає недоліків і за всіма параметрами вони перевершують своїх попередників. Складно писати щось про пристрої, в яких все добре, зникає інтрига, адже наприкінці неминуче чекає хепі-енд. Але ми спробуємо. А вам доведеться, як завжди, повірити нам на слово.

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

Новий гравець А-серії

   Ми вже писали статтю про оновлену серію А, де перелічили всі її покращення та зміни в порівнянні з попередньою версією. Радимо вам прочитати цей матеріал, якщо ви ще з ним не ознайомились, адже там ми детально розібрали всі оновлення, які здобули моделі.

   A7V не стали виключенням, й отримали всі технологічні покращення. Але на відміну від менших девайсів А4V та А44H, 7" новинки стали безкомпромісним рішенням.

   Цілком логічно, коли йдеться про компактні монітори, не варто очікувати, що вони будуть ідеальними. Так чи інакше розробникам доводиться йти на поступки в конструкції й характеристиках звучання, щоб досягти «золотої середини». Але у випадку з новими 7" пристроями на компроміси немає й натяку. За всіма характеристиками вони на висоті. Вони на висоті настільки, що суттєво перевершують попередників за технологічними можливостями та, що найголовніше, за характером звучання.

   Якщо найменші моделі отримали всі передові розробки нової серії, але десь виробникам все ж таки довелося піти на поступки, то A7V здобули все й одразу. Детальні огляди на монітори А4V та моделі А44H ми робили в окремих статтях. Це дуже цікаві й круті новинки у своєму сегменті, то ж, знов таки, радимо почитати ці матеріали. Але спочатку — 7" красені.

Порівняння A7V та А7Х

   Головне питання, яке хвилює користувачів, коли мова йде про оновлення лінійки, — «Чим все ж таки відрізняються нові моделі від попередніх?». Відповідаємо: «Майже всім». У 7" девайсів хіба що розміри збігаються і залишився впізнаваний фірмовий дизайн корпусу зі стильними скошеними кутами на передній панелі. В усьому іншому це — повністю перероблені пристрої.

   Вони здобули:

   Перш ніж ми розповімо про оновлення, наведемо для наочності трохи сухих цифр.

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

Оновлення конструкції

   При створенні нових моніторів А-серії компанія ADAM провела титанічну роботу й вдосконалила, напевно, все, що можна було вдосконалити.

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

   Новий 7" вуфер виготовлений з багатошарового мінерального матеріалу MLM. Підсилювач класу D має високу потужність й при цьому відрізняється низьким рівнем шуму. В поєднанні вони відмінно відтворюють низькі частоти без спотворень навіть за великої гучності.

   Конструкція хвилевода також була покращена. Він в парі з фірмовим стрічковим X-ART твітером обертається в чотирьох напрямках. Завдяки цьому монітори можна розвернути на 90° і змінити орієнтацію з вертикальної на горизонтальну. Це дуже крута опція, якої немає в жодного конкурента. Завдяки такому конструкційному оновленню пристрої можна зручно розмістити на будь-якій студії.

   Фазоінвертори здобули нову форму. Замість круглих, як на моделі А7Х, вони за дизайном стали більш подібні до фазоінверторів преміальних пристроїв серії S. Це рішення стало не тільки стилістичним. Завдяки йому відтворюваний діапазон низьких частот розширився, а спотворення звуку зменшилось.

   Також розробники створили новий корпус, враховуючи вплив резонансів, звукових хвиль й тиску. Крім того, була повністю оновлена електроніка, що вкрай важливо, враховуючи всі технологічні покращення, які здобули новинки.

   Детально про всі конструкційні зміни ми розповіли в окремій статті, присвяченій А-лінійці. Плюс кілька цікавих деталей було згадано в статті про А4V. Ще раз радимо прочитати попередні матеріали, щоб отримати повну картину змін.

Оновлення технологій

   Окрім покращеної конструкції, студійні монітори ADAM A7V отримали низку технологічних інновацій.

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

   Ключовим нововведенням стала наявність вбудованого DSP процесора й інтеграція з Sonarworks. Тепер кожен звукорежисер може налаштувати звучання пристроїв відповідно до особливостей студійної кімнати й компенсувати таким чином її акустичні недоліки. Для цього треба просто зробити заміри приміщення за допомогою вимірювального мікрофона, а потім завантажити створену антикриву через фірмовий додаток A Control. Детальніше про цю функцію ми також вже писали в статті, тож, як завжди, запрошуємо до читання.

   Як працює фірмовий додаток A Control, ми, що? Вірно. Описали в окремій публікації. Якщо ви вже втомилися переходити за посиланнями — а даремно, там цікаво — стисло розкажемо що це й для чого. За допомогою додатку можна дистанційно керувати всіма функціями моніторів з ноутбука або ПК. Треба просто під’єднати їх до зовнішніх девайсів кабелями Ethernet RJ45 і пристрої готові до роботи. Не треба навіть підходити до них й власноруч виставляти налаштування.

   Ще одна крута новинка ADAM A7V — режими Pure та UNR, які змінюють характер звучання. Pure робить звук рівнішим, без забарвлення. UNR наближає звучання до характерного АХ серії. Який обрати? Справа звички. Звукорежисерам, які працювали на попередніх моделях більше підійде UNR, адже він добре знайомий й звичний. Згодом вони адаптуються до нового для них звучання Pure та зможуть зручно перейти на нього. А ті, хто раніше не стикався в роботі з акустикою АХ, оберуть той варіант, який більше сподобається. Всі залишаться задоволені.

Звучання

   Ось ми й дійшли до того пункту, заради якого ми всі тут зібралися.

   Звучання — дуже суб’єктивна справа. Комусь подобається теплий звук, комусь — рівний, природній, комусь — холодний, математичний. Але ми забігли трошки вперед і про все це поговоримо згодом. А поки що трохи об’єктивних параметрів.

   Поріг за нижніми частотами при -6 дБ становить 40 Гц й цього цілком достатньо для роботи в багатьох жанрах музики. Але цифри самі по собі мало про що говорять. Адже треба розуміти не тільки те, що здатен відтворити динамік, але і як він це робить. Наприклад, на моделях А44H при нижньому порозі в 46 Гц ±3 дБ деталізація за низькими частотами страждає, що цілком очікувано, враховуючи діаметр вуфера. І цілком очікувано, що в 7" новинки такої проблеми немає. Низькі частоти відтворюються бездоганно.

   Основні особливості звучання A7V:

   При роботі на цих моніторах звукорежисер почує всі деталі міксу. А завдяки тому, що пристрої можна адаптувати до акустики приміщення, досягти еталонного звучання можна на будь-якій студії.

   За своїм звучанням нові A7V перевершують попередні А7Х. В них кращий баланс частот, деталізація й панорама. А враховуючи DSP корекцію, старі моделі залишаються поза грою. Адже вони відмінно працюють тільки в добре підготовленому приміщенні, а новинки легко адаптуються під різні кімнати.

Конкуренти

   Невже нові 7" монітори ADAM дійсно такі ідеальні й в них немає конкурентів на ринку? Так, вони дійсно такі ідеальні. Але чи є в них конкуренти — давайте розбиратися.

   Леді та джентльмени, до вашої уваги — головні суперники новинок за характеристиками та технологічними можливостями!

   Neumann KH 150 та Genelec 8040В.

   Почнемо, як завжди, з цифр.

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

   За технічними характеристиками всі три моделі дуже близькі одна до одної. Хіба що Genelec не має вбудованого DSP, а отже функція корекції відповідно до приміщення його власнику буде недоступна. В цьому плані до A7V ближче Neumann. Але різниця в вартості у два рази змушує замислитись.

   В цілому кожен монітор має свої переваги й в чомусь поступається супернику. Це можна побачити й в цифрах. Але що вони говорять про реальну роботу пристроїв?

   Всі три моделі відмінно показують себе в роботі й важко сказати, що якась з них перевершує конкурента — кожна чудова по-своєму. Вони всі детальні, забезпечують гарну трансльованість й бездоганно підходять для запису та зведення треків.

   На що ж тоді звертати увагу, порівнюючи пристрої?

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

Філософія звучання

   Всі три моделі мають свій фірмовий, впізнаваний характер звуку. І тут кожен користувач обирає той, який йому більше до вподоби. Це суто суб’єктивний параметр. Варто прослухати всі пристрої, щоб зрозуміти, яке звучання більше подобається.

   Наш звукорежисер, який тестував монітори A7V для цього огляду, поділився своєю суб’єктивною думкою.

   З усіх трьох моделей Neumann звучать більш нейтрально, природно, рівно. Вони чітко передають деталі звуку, як є, без перебільшення чи применшення. ADAM чудово висвітлюють похибки в саунді, наче наголошують на помилках. Вони звучать точно, аналітично, не спотворюють звук й детально передають всі його нюанси. Genelec мають тепле, фактурне, дуже приємне звучання. При зведенні на них варто орієнтуватися на еталонне звучання, якого хочеться досягти. Вони звучать дуже красиво, але доведеться звикнути до такого характеру відтворення звуку, щоб не пропустити важливі деталі міксу.

   Враховуючи ці особливості, кожен звукорежисер приймає рішення, спираючись тільки на своє сприйняття звуку. Адже за всіма іншими характеристиками моделі не поступаються одна одній і кожна відмінно підходить для професійної роботи на студії.

Вартість

   В цьому випадку все банально. Вистачає коштів на Neumann KH 150 й подобається їх звучання? Обирайте їх. Хочете зекономити у два рази й при цьому мати високоякісні, надійні монітори для професійної роботи на студії? ADAM A7V — ваш вибір. Шукаєте середню за вартістю, між двома іншими пристроями, модель з приємним звучанням? Зверніть увагу на Genelec 8040В.

   Але якщо відкинути в бік таку суб’єктивну характеристику, як характер звучання, й сконцентруватися на об’єктивних параметрах, то виходить, що у своєму ціновому діапазоні A7V не мають конкурентів. Так Neumann і Genelec — їх конкуренти за якістю та характеристиками. Вони знаходяться в одному сегменті за параметрами й можливостями. Але за вартістю A7V дають фору супротивникам, особливо KH 150, вартість якого вдвічі вища.

   Тож повертаючись до питання «Чи є в новинок ADAM конкуренти на ринку?». Мабуть, правильна відповідь буде: «І так і ні». Так за технологічними можливостями й характеристиками в них є гідні суперники — Neumann KH 150 та Genelec 8040В. Але у своєму ціновому сегменті вони безперечні лідери. Адже навіть Genelec дорожчі в 1,3 раза, не кажучи вже про Neumann, вартість яких вдвічі більша.

Монітори ADAM A7V — безкомпромісне рішення для професійної студії звукозапису

Підсумуємо

   Професійні студійні монітори ADAM A7V — це, без перебільшення, бездоганне оновлення популярної лінійки. Відносно попередньої моделі А7Х в них вдосконалено все: від конструкції корпусу до звучання. Вони мають найсучасніші технологічні нововведення й у своєму ціновому сегменті не мають конкурентів.

   Краще за все оновлена акустика покаже себе на студії середніх розмірів, де вистачить місця для її встановлення. Але в будь-якому разі звучання пристроїв можна підлаштувати під особливості різноманітних приміщень завдяки вбудованому DSP процесору.

   Монітори відмінно покажуть себе при роботі над треками, під час запису, зведення та мікшування. Вони детально передають всі особливості міксу, мають відмінний баланс частот, чудову глибину й широку стереобазу. До того ж вони на 5+ відпрацьовують перехідні процеси та висвітлюють навіть найменші похибки в саунді.

   Тож кому підійдуть нові 7" монітори ADAM? Всім, хто підбирає собі професійну студійну акустику для роботи над треками. Всім, хто хоче отримати безкомпромісне рішення для студії й придбати пристрої, які матимуть найсучасніші технологічні можливості та відмінне звучання. Всім, хто не бачить сенсу переплачувати за робочу модель, яка чудово впорається з усіма творчими задачами й вартуватиме вдвічі дешевше — привіт, Neumann.

   ADAM A7V — універсальне рішення для студії, з яким звукорежисер отримає все й одразу і за приємну вартість. Адже у своєму ціновому сегменті новинки поза конкуренцією.

Adam A7V
Adam A7V 35050 грн33998 грн подарунок

✔Двосмуговий монітор ✔7" CЧ- динамік ✔Частотний діапазон від 41 Гц до 42 кГц ✔A Control дистанційне керування ✔Ротируемый хвилевід HPS



Написать комментарий:


© 2005-2024 Компанія "PRODJ".
Інтернет
магазин
10:00-19:00
(067) 879-77-70Пн-Сб. Нд.
Київ10:00-19:00 Пн-Пт Сб Нд вул. Воздвиженська 22(067) 458-77-70
Харків10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. пер. Кравцова, 19 (067) 575-17-81
Одеса10:00-19:00 Пн-Сб. Нд. вул. Ланжеронівська, 26(067)-579-13-09
В центрі Харкова, Київа, Одеси з найбільшим асортиментом товарів для ді-джеїв і саунд-продюсерів. Наявність товара на вітринах – можливість тестування, порівняння з аналогами, можливість зробити правильный вибір на місці. Мінімізація ризиків при купівлі.

Можна розрахуватися

VISA Master-Card Maestro Приват-24

Ми в соцмережах

Дізнайтеся про акції першими

Про нас Оплата / доставка Контакти Кредит Новини Гостьова Гарантія DJ BUSINESS Акції PRODJ DISTRIBUTION Дисконтна система INFINITY Права споживачів Вакансії Бонус PRODJ Service Статті DJ-ШКОЛА Кредитна лінія PRODJ Умови кредитування (паспорт кредиту) Мапа сайту Мапа сайту загальна
Copyright 2005-2024 PRODJ.com.ua   /   Автор:
При повному або частковому використанні матеріалів сайту - посилання на PRODJ.com.ua обов'язкове.
Розробка Студія "Капуста"
Дизайн Iван Пандiкiдiс
Оберіть мову
Выберите язык